Expo 'ILLUSIE' met werk van studenten 3BA in De Velinx Tongeren

Donderdag 11 mei om 19.00 uur opent in De VELINX te Tongeren de tentoonstelling ILLUSIE.


Studenten 3BA en van PXL-MAD presenteren hun beeldend werk omtrent het thema ‘Illusie’. 
De voorbije jaren passeerden de thema’s ‘extase’, ‘dilemma’, ‘vervreemding’, ‘tout est grâce’ en ‘metamorfose’ de revue.

De jury jureerde 38 studenten, sommige met meerdere werken, en was onder de indruk van de kwaliteit en de diepgaande interpretatie van het thema Illusie.

 

20 werken werden tenslotte geselecteerd, waaronder 5 van Productdesign:

Tessa Borreberghs: jurk 
Matthias Geerkens: de installatie kwetterende politici, en het krukje (foto en krukje)
Lies Fauconnier: het woordbeeld met de vluchtelingen/Gentse kaai
Elke Castro; de 2D-3D structuur.

De tentoonstelling is gratis te bezichtigen van vrijdag 12 mei t.e.m. zondag 4 juni 2017.

Lies Fauconnier
Lies Fauconnier

'De wereld, lenticulair'. Het is een object waarbij je letterlijk maatschappijkritiek vanuit een andere hoek moet bekijken, om alles duidelijk te zien. Ik maak gebruik van een lenticulaire illusie die mijn boodschap versterkt. Langs de ene kant lees je 'fun' op een foto van de Gentse bootjes op de Leie. Langs de andere kant lees je 'dysfunctional'. Op de afbeelding is een vluchtelingenbootje te zien. De woorden verschillen maar een klein beetje maar ze betekenen een wereld van verschil.

press to zoom
Elke Castro
Elke Castro

Tijdens mijn zoektocht naar inspiratie voor deze opdracht ben ik terecht gekomen bij deze 2D tekening. Het intrigeerde mij omdat het net op 3D-kubussen leek. Door deze 2 elementen te combineren kwam ik uit op dit ontwerp. De illusie ontstaat door zich voor de kast te plaatsen. De 2D tekening wordt door ons brein aanzien als een 3D object. Door de cactussen te verplaatsen ontstaan er verschillende perspectieven.

press to zoom
1/1