top of page
Ontwerpmodule Care For the Future. (2BA)

 

In deze module wordt gefocust op het aanleren van ontwerpen vanuit een kritische manier van denken over de werkelijkheid met het oog op sociale verandering. 

 

De werkelijkheid wordt hier ruim ingevuld. Vertrekken vanuit de werkelijkheid betekent niet alleen de maatschappelijke situatie maar ook de werkelijkheid van design en producten. Het is dus mogelijk te vertrekken van een algemeen sociaal probleem zoals vergrijzing of van een situatie op microschaal zoals het aanpassen van een rolstoel voor personen met een handicap. Maar daarnaast kan ook een specifiek nieuw materiaal of een productieproces het uitgangspunt vormen. 

 

DocentenLuc Buelens, Steven Lenaers, Barbara Kok, Mieke Gorissen, Luc Vanlessen, Frederik Aerts, Wim De Buck

 

Care For the Future. 2016-2017

Dementie en (be)leven in een woonzorgcentrum. In samenwerking met het WZC te Moerzeke. De studenten verbleven 24 uur in het wzv en hebben vanuit hun observaties een persoonlijke probleemstelling ontwikkeld en verder uitgewerkt in een product.

Care For the Future. 2015-2016

Workshopweek (1 week)

Door spierkracht aangedreven hulpmiddelen bij het prepareren  van voedsel in de huishoudelijke omgeving.

Design op maat - MS-Project (6 weken)

Op basis van informatie die de studenten zelf vergaren over de problematiek van MS gaan de studenten concepten creëren die de mobiliteit van de MS patiënten vergemakkelijkt.

Levensloop - hulpmiddelen (12 weken)

In het eerste deel wordt de verbeelding aangesproken en bekijken we de hulpmiddelen van de brede context : er wordt een geconcretiseerde visie aangeleverd door middel van IDEATION + TEKST (CARE FOR the FUTURE)

 

Het tweede deel gaat over hoe we onze levensloop  kunnen faciliteren door eenvoudige zaken te ontwikkelen op maat van goed omschreven Persona. Er wordt ingezoomd op concrete objecten waarbij werkende MODELLEN worden afgeleverd (CARE NOW)

bottom of page