top of page

Vis en bloemblaadjes in de prijzen!

Elien Cruydt en Jolien Hendrickx met ‘Fishionable’ en Jasper Heymans en Elyse Swelsen met ‘Return’ namen ook dit jaar deel aan de OVAM-Ecodesign Awards. Hun inzendingen werden eervol vermeld in de categorie ‘Jaarwerk’.

Proficiat!

Vissenhuid roept niet direct smakelijke associaties op. Nochtans kan het verwerkt worden tot een geurloze, niet-scheurbare, slijtvaste, waterdichte, doorschijnende en 100% natuurlijk materiaal: Fishionable. Vis wordt zo een quasi onuitputtelijke bron van grondstof. De "uitvinders" van Fishionable berekenden immers dat er per dag zo'n 1600 kg materiaal geproduceerd kan worden.

Return is een biologisch afbreekbare urn gemaakt uit rozenblaadjes. Return combineert op een slimme manier een afvalprobleem met een maatschappelijke vraag. Jaar na jaar stijgt het aantal crematies, maar vrije asverstrooiing op zee is niet langer meer toegelaten. Tegelijk gaan er in veilingdepots dagelijks heel wat bloemen, waaronder rozen, verloren.

Fashionable van Elien Cruydt en Jolien Hendrickx
Return van Jasper Heymans en Elyse Swelsen

Tags
Recente berichten
bottom of page