Lies Fauconnier wint Concept Award van Textirama Foundation met masterproefDe vzw Textirama Foundation, samengesteld uit textielondernemers, reikt de eerste Belgische innovatieprijzen voor textiel uit. De drie beste vernieuwende inzendingen worden beloond met een award en geldprijs.


De Concept-award wordt uitgereikt aan twee beloftevolle vernieuwers wiens ideeën nog uitgewerkt moeten worden. Zij ontvangen 5000 euro om hun idee verder te ontwikkelen.


Lies Fauconnier is een jonge alumni, vorig afgestudeerd, die momenteel een aanvullende opleiding textieltechnologie volgt. Haar passie voor de wereld van de tattoos bracht haar op het idee om een tatoeagepistool te transformeren tot een broderiepistool, waarmee je kledij kunt personaliseren. 'Identiteit is vandaag erg belangrijk,' vertelt ze. 'En upcycling is dat ook. Ik denk dat het hergebruiken van textiel boeiender wordt als je het kan personaliseren. Ik ben dus gaan nadenken hoe ik dat kan doen. Tijdens mijn opleiding Productdesign-Luca in Genk, heb ik een instrument ontwikkeld om kledij te personaliseren. En omdat de textielwereld me blijft boeien, studeer ik nu ook textieltechnologie.'


Proficiat Lies!


(Lees ook in weekend.knack.be en textiramafoundation.be)
Tags
Recente berichten

Productdesign

Studeren

Meer info op  http://www.luca-arts.be/campus/c-mine-genk

"Hou me op de hoogte"- KLIK HIER

De opleiding Productdesign staat voor academisch onderwijs en onderzoek in het domein van Productdesign met een kritische en visionaire blik op de maatschappij.

De opleiding Productdesign wil haar studenten en docenten

stimuleren om geëngageerd, vernieuwend en vanuit

hun eigen identiteit in te spelen op een snel veranderende context om sterk te staan in een multidisciplinair werkveld.