top of page

Piet Stockmans 80! Levenslang leren, creëren!


Piet Stockmans, één van de oprichters van de opleiding Productdesign viert zijn 80ste verjaardag met een tentoonstelling. Piet kennende is dit geen overzichtstentoonstelling, maar een verzameling van nieuw werk, met porselein uiteraard.

Piet ontwierp in 1969 het kopje Sonja. Het was zijn eerste succesvolle ontwerp, voor de Koninklijke Mosa Porseleinfabriek in Maastricht, met meer dan 40 miljoen exemplaren. In dat jaar stond hij ook mee aan de wieg van onze opleiding, die hij ook vele jaren in goede banen heeft geleid en op internationaal niveau heeft getild.

Sindsdien heeft Piet niet meer stilgezeten. Na zijn pensioen op de school, meer dan 20 jaar geleden, is hij steeds blijven doorgaan met ontwerpen, creëren en ondernemen. Toegepast en in de vrije kunsten. Serviesgoed, geschenken, objecten, installaties, architecturale ingrepen, museumcollecties, serviezen voor sterrenchefs, nationaal en internationaal, … en met een prachtige studio op C-mine, op een boogscheut van onze school.

Proficiat Piet, vanwege de opleiding Productdesign!

De tentoonstelling vindt plaats in studio Pieter Stockmans, C-Mine 100, Genk.

Praktische info: www.Pietstockmans.com

Friedl’ Lesage sprak met Piet Stockmans in Touché op Radio 1. Je kan de opname hier beluisteren.


Het altijd aanwezige strikje! Ode aan Piet door Frank Claesen, vanaf nu hoofdontwerper voor het merk Studio Pieter Stockmans. 

Tags
Recente berichten
bottom of page